Министерството на културата: Община Харманли не ни е пратила документи за фабриката

15:39, 21 мар 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Министерството на културата е изискала цялата документация от Община Харманли свързана с разрушената тютюнева фабрика в града, но до този момент не е пристигнало нищо, съобщиха от ведомството на министър Вежди Рашидов. Тази седмица двамата инспектори, които бяха изпратени по спешност в Харманли да изясняват ситуацията около разрушаването на сградата, ще оформят доклада си, заявиха още от Министерството. И допълниха, че няма срок, до който да бъдат изпратени документите.

Отправихме питане към кметската администрация – кога ще бъдат изпратени документите в столицата.

До приключване на проверките от Окръжната прокуратура-Хасково и Националния институт за недвижимо културно наследство и излизане на официални доклади за случая със сградата на Тютюневия склад, като кмет на Община Харманли няма да давам изявления по тази тема. Това е отговорът на Мария Киркова.

Фабриката бе съборена на 21 февруари. Заповедта за разрушаването бе подписана от кмета Мария Киркова, която отказва да коментира ситуацията след като и прокуратурата започна проверка. Зам.-председателят на Общински съвет Харманли Светлана Николова заяви, че сградата е паметник на културата. Думите й бяха потвърдени от Министерство на културата, откъдето казаха, че кметството е трябвало да не допуска това.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама