Преструктурират общинските предприятия в Шумен, закриват „Общински пазари”

15:45, 21 мар 16 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
3 докладни за преструктуриране на общински предприятия ще влязат за разглеждане на сесията на местния парламент в Шумен. Това стана ясно по време на Консултативен съвет към Общински съвет (ОбС), който се проведе днес.

Ще бъдат преструктурирани 3 от общинските предприятия – „Паркинги, гаражи и благоустройство”, „Обреден дом” и „Общински жилища и имоти”. „Общински пазари” пък ще бъде закрито и дейностите му ще преминат към едно от останалите три.

Единствено „Общински жилища и имоти” (ОЖИ) запазва своето наименование, като ще отговаря и за управлението и търговска експлоатация на паркинги и гаражи. ОЖИ вече ще осъществява контрол върху спазване на правилата за паркиране, принудително задържане на превозни средства.

Освен това предприятието ще отговаря и за управление и отдаване под наем на покрити и открити недвижими имоти и съоръжения за извършване на търговска дейност. Като последните дейности ще се осъществяват след като ОбС реши да прекрати съществуването на предприятието „Общински пазари Шумен” ЕООД.

ОЖИ ще отговаря и за управление на спортни имоти в Шумен.

ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство” пък става „Строителство и благоустройство”. Дейността му ще включва строително-монтажни работи, благоустройство, поддържане и ремонт на общински жилищни и нежилищни имоти, улици, тротоари, паркинги, пътна маркировка и знаци.

Извън заниманията на новото предприятие остават досегашните отговорнисти за озеленяване и управление на паркинги и гаражите.

За следващата седмица ще бъде разработен и предложен правилник за дейността на новото предприятие, както и имущество, което ще му бъде предоставено, вкл. и за база на предприятието, структура и числен състав.

Третото предприятие, което ще претърпи преструктуриране, е „Обреден дом”. То вече ще се казва „Паркове и обредна дейност”.

Към него минават всички дейности по озеленяване и поддържане на зелените площи, тревните площи на стадиона и спортни съоръжения, алеите на парковте, детски площадки, водни огледала, чешми и поливни системи, почистване на деретата на реките, поддържане на гробищните паркове, канавките на общинската пътна мрежа и др.

На предстоящата сесия на 31 март общинските съветници ще разгледат и създаването на ново предприятие - "Чистота".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама