Бургас приема асамблея на най-голямата круизна асоциация в Европа

16:03, 21 мар 16 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургас ще бъде домакин на асамблея на най-голямата европейска круизна асоциация MedCruise. Това е отбелязал нейният президент и генерален директор на порт Дубровник Кристиян Павич, съобщиха от Пристанище Бургас. Новината е дошла по време на международното круизно изложение „Seatrade Cruise Globul 2016”, което се преведе от 14-17 март в новопостроения конгресен център на пристанище Евърглейдс в американския град Форт Лодърдейл.

Хърватинът е казал, че са планирали провеждането на асамблея в Бургас през септември 2020 година. От асоциацията са убедени, че бургаското пристанище ще създаде отлични условия за провеждането на събитието в планирания за изграждане експоцентър.

„Активното ни участие и представяне на форума „Seatrade Cruise Globul 2016”, подсили убеждението ни, че независимо от сложната обстановка в региона на Черно море сътрудничеството с круизните компании продължава да се развива и дава възможност да се обсъждат нови варианти на маршрути за развитие на круизните посещения в Бургас и в Черно море. Като доказателство, че черноморският регион продължава да стои в дългосрочните планове на круизния бизнес, е и планираната в края юни 2016 г. 48-ма Генерална асамблея на MedCruise в изложбения център на порт Одеса, Украйна”, е заявил след завръщането си от изложението изп. директор на бургаското пристанище Диян Димов.

Добра новина за порта в Бургас е дошла от круизната компания MSC Cruises. От този сезон се променя разписанието на средиземноморската им дестинацията, като се отменят посещения в турските пристанища, включително и в Истанбул, и ще се осъществява 40-часов морски преход от порт Пирея директно до Морска гара Бургас.

Договорено е и предстоящо посещение на ръководителите на компанията Celestyal Cruises Ltd в Бургас, по време на което да бъдат обсъдени морско-техническите и финансовите параметри на круизната свързаност между Александрополис и Бургас като допълнение към утвърдената дестинация Гръцки острови.

Сложната обстановка в регион Мраморно и Черно море постави пред изпитание маркетинговите стратегии на повечето круизни компании в началото на сезона. Голяма част от предварително обявените за 2016 г. посещения в турските пристанища са отменени, а за 2017 и 2018 г. дестинациите все още са в процес на обсъждане. Това дава силен шанс на порт Бургас да бъде актуален партньор в морския круизен бранд. Потенциалните партньори, заявили това по време на работните срещи, са Royal Caribbean Cruises Ltd чрез първия вицепрезидентът на компанията Джон Терсек, Azamara Cruises Ltd. с директор круизни дестинации Майкъл Паулус, круизна агенция CF&S AS, планираща посещенията на корабите на Viking Cruises Ltd., Inflot Worldwide, обслужваща годишно над 500 круизни кораба.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама