Оставиха зад решетките автокрадец от Камено, срещу когото има Европейска заповед за арест в Италия

16:36, 21 мар 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд не е уважил молбата на Спас Куртев от Камено и го е оставил в ареста, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. Срещу Куртев е издадена Европейска заповед за арест за извършване на кражба на седем автомобила, както и на измамни действия, състоящи се в изготвянето на фалшиви книжни формуляри, необходими за транспортирането на автомобилите от пристанището в италианския град Ливорно. Заповедта е издадена на 8 януари тази година.

Според прокурора от Апелативна прокуратура Бургас издадената от италианския съд заповед е законосъобразна. Куртев е обвинен за тежко умишлено престъпление, наказуемо с „лишаване от свобода“. Представителят на държавното обвинение бе категоричен, че съществува възможност Куртев да се укрие или да извърши друго престъпление. Тя се обуславя  от факта, че обвиняемият има предходно осъждане за измама в особено големи размери ( за сумата от 17 200 евро), която е извършена в съучастие.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и остави Куртев в ареста.

Спас Куртев е задържан под стража с Определение на Окръжен съд–Бургас от 14 март 2016 г., което Апелативната инстанция потвърди на 18-ти същия месец.

Определението на Апелативен съд–Бургас е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама