Община Русе стартира годината с участие в 4 международни туристически изложения

16:39, 21 мар 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През първите три месеца на годината, Община Русе представи туристическия си потенциал на 4 международни борси, съобщава прес центърът на местната администрация. Това са изложенията „Ваканция и СПА експо“ в София, което бе през февруари, съвместно с Регионален исторически музей – Русе; TTR в Букурещ от 25 до 28 февруари; UTAZAS в Будапеща от 3 до 6 март и от 9 до 13 март – ITB Берлин.

В рамките на престижните форуми представителите на Община Русе са показали пред заинтересованите лица разнообразните възможности за туризъм, които русенският регион предлага. Осъществени са били контакти с представители на туроператорския бизнес, журналисти и широка публика. Интерес са предизвикали събитията, организирани от Община Русе – фестивалите на пясъчните и ледените фигури, Русенският карнавал и др.

За първи път Община Русе се представи и пред унгарска публика на борсата UTAZAS, където провокира интереса на туроператори, предлагащи продукти по поречието на река Дунав.

ITB Берлин е най-голямото и значимо туристическо изложение в Европа. Община Русе взе участие за втора поредна година със самостоятелно работно място на щанда на Република България, организиран от Министерството на туризма.

Изложенията са планирани в Програмата за развитие на туризма в Община Русе и участието в тях се организира от екипа на звено „Туризъм“ на Общинско предприятие „Русе арт“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама