Ревизоро: Напредък в борбата с контрабандата има, но не чак за 3 млрд.

17:12, 21 мар 16 / Политика 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Факт е, че има напредък в борбата с контрабандата, особено при горивата. Но приходите едва ли са чак 3 млрд. лв.“ Така народният представител и бивш шеф на Агенция „Митници“ Емил Димитров – Ревизоро коментира във Варна днешното изказване на премиера Бойко Борисов, че от борбата с контрабандата в бюджета са влезли 3 млрд. повече приходи от първоначално заложената сума. „Мисля, че в тези 3 млрд. прибавят и парите, които дойдоха от Европа. Но когато човек трябва да се похвали, нека го направи“, каза още Ревизоро.

В коментар на информациите в турски медии за контрабандни цигари от България той заяви: „Ако в България намерим нелегално „Марлборо“, означава ли, че Америка е виновна? За това, което се случва в Турция, България не може да е виновна. България официално е изнесла неща за някъде и ако някой после заради разлика в цените го е внесъл в Турция – къде тогава е турската контролна система?“

В деловодството на Народното събрание е внесено предложение и вероятно ще влезе в дневния ред тази седмица да се разпусне временната парламентарна комисия, която трябваше да разследва намесата на Турция и Русия във вътрешните ни работи, съобщи колегата на Ревизоро от Патриотичния фронт и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов. „Ние не подкрепяме такова предложение и ще поискаме комисията да остане, но да се разшири обхватът й. Тя трябва да разследва всяка външна намеса, без да се конкретизират държавите. Още в началото бяхме против да бъдат изброявани страни. Такава комисия трябва да бъде за всички чужди сили, а не само за една или две от тях. Тази комисия трябва да си свърши работата, още повече в контекста на ислямизираща се Турция, която става все по-реална заплаха за сигурността ни и която действа толкова грубо чрез различни политически проекти като този на Местан“, заяви Веселинов.

Нямаме намерение да правим компромиси със задължителното гласуване, подчертаха двамата депутати и уточниха, че формацията им е против създаването на 32-ри МИР за всички българи, живеещи в чужбина. "Живеещите извън ЕС трябва да гласуват в дипломатическите представителства", смята Веселинов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама