Осъдиха за трети път частен съдебен изпълнител - и все условно

17:42, 21 мар 16 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трета условна присъда получи от Варненския окръжен съд частният съдебен изпълнител Любомир Мавров. Той бе признат за виновен, че в периода от 30 януари до 26 юни 2007 г. при условията на продължавано престъпление, в качеството на длъжностно лице не изпълнил и нарушил служебните си задължения с цел да набави имотна облага за двама взискатели по изпълнително дело. От действията му са настъпили значителни вредни последици в размер на 191 900 лева за длъжника по изпълнителното дело - Надежда Маркова.

Съдът определи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години, намалено с 1/3 заради съкратеното съдебно следствие, при което Мавров призна изцяло фактите в обвинителния акт и се съгласи да не се събират доказателства в съдебната фаза. Неизпълнението на служебните задължения се състои в това, че не е изпратил съобщение на взискателите да отстранят допуснати нередовности в молбата за образуване на изпълнително дело срещу Надежда Маркова, събщиха от пресслужбата на съда.

Съдът групира наказанието по тази присъда с наказанието, наложено на 46-годишния частен съдебен изпълнител по други две присъди на ВОС от 2008 и 2015 г., като определи най-тежкото от трите присъди - „лишаване от свобода“ за 2 години и 4 месеца, което отложи с 4-годишен изпитателен срок.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама