Християна Лоизу и Наско от БТР ще пеят в рокопера в Стара Загора

17:44, 21 мар 16 / Култура 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Победителката в четвъртия сезон на X Factor  Християна Лоизу и Наско от БТР ще участват в спектакъла на Пловдивската опера „Исус Христос суперзвезда“ в Стара Загора на 22 април, съобщиха организаторите. Християна ще изпълнява партията на Мария Магдалена, Наско от БТР, ще видим в ролята на Пилат Понтийски.

Премиерата на спектъкъла ще бъде на 20 април в Пловдив.

Младата певица Християна Лоизу с удоволствие приема поканата да участва в световноизвестната рок-опера, тъй като освен класическо пеене в Националната музикална академия „Панчо Владигеров“, тя е изучавала и мюзикъл като стипендиант в Колежа за сценични изкуства в Лийдс, Великобритания. След блестящото им общо изпълнение на класиката Con Тe Partiro на финала на X Factor, Християна отново ще излезе на една сцена с Наско от БТР.

Хитовата творба по музика на сър Андрю Лойд Уебър и либрето на Тим Райс, която вълнува публиката вече 40 години, първоначално е замислена от авторите като концептуален рок албум. За да е най-близо до музикалния оригинал и да се избегнат противоречиви интерпретации, „Исус Христос суперзвезда“ ще бъде представен като концерт-спектакъл с участието на оркестър, хор и балет на Държавна опера Пловдив под диригентството на Константин Добройков и с хореографията на Боряна Сечанова. 

Действието на рок-операта следва приблизително каноничното евангелие за последните седмици от живота на Исус, започвайки с пристигането на Исус и неговите последователи в Йерусалим и завършва с разпъването му на кръст. За партията на Исус е поканен Богомил Спиров, солист на Музикалния театър, а Юда ще се изпълнява от Момчил Караиванов.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама