Изложба посветена на Чочо Попйорданов откриха пред Народния театър

20:39, 21 мар 16 / Култура 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложба "Петър Попйорданов - Чочо: Три лица от сцената, екрана и живота" беше открита днес в Градската градина пред Народния театър "Иван Вазов". Изложбата е организирана благодарение на Столична община. 

Експозиията включва фотографии, документи, рецензии и интервюта с родния актьор. На откриванеto присъстваха редица актьори като Христо Мутафчиев и Валентин Танев.

Режисьорът и учител на Петър Попйорданов-Чочо, проф. Крикор Азарян споделя, че „от него винаги можеш да очакваш изненади“, които най-силно проличават в сценичния и филмов път на актьора, който проследява изложбата, използвайки оригинални фотографии, документи, отзиви, рецензии и интервюта. 

През 2016 г. Петър Попйорданов (1964 - 2013) e удостоен посмъртно с награда "Икар" от Съюза на българските артисти за чест и достойнство. 

Чочо Попйорданов завършва ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1989. Неговата специалност е актьорско майсторство. Той е ученик на Крикор Азарян и Тодор Колев. Играе в театър "София", Малък градски театър, а от 1994 в Народния театър "Иван Вазов". Най-известните му театрални роли са в постановките "Сън в лятна нощ", "В полите на Витоша", "Бурята", "Човекът, който прави дъжд", "Кимоно" и др.

Чочо се снима и в редица филми. Едни от най-известните са "Вчера" (1988), "Адио Рио" (1989), "Любовното лято на един льохман" (1990), "Вампири, таласъми" (1992), "Сезонът на канарчетата" (1993), "Граница" (1994) "Испанска муха" (1998), "След края на света" (1998), "Дунав мост" (1999) и др. Той е известен и с участието си в телевизионното шоу "Клуб НЛО".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама