Инвеститорите се жалват в съда, нямали документ, че тютюневият склад е паметник на културата

20:59, 21 мар 16 25 295 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„До този момент не сме получили от Министерството на културата официален документ, който да доказва, че сградата на „Одрин” 8 е паметник на културата“, това се твърди в становище, разпространено от дружеството „Одрин 8“ ЕООД.  Компанията е сочена за главен инвеститор на тютюневия склад, който беше полуразрушен.

„Безплодни останаха опитите, както от наша страна на дружество-инвеститор, така и от страна на Общината да се получи такъв документ. Ние още веднъж категорично заявяваме, че при нас такъв документ не е получаван. Дори и днес  - 21 март, след събирането на Комисията по чл. 73, доминирана от представители на МК и НИНКН това на се случи и документи не се представиха“, заявяват от дружеството.

„Документът, с който „Одрин 8” разполага, е официалната карта на Министерството на културата, която по категоричен начин доказва, че сградата на улица „Одрин” 8 в Пловдив не е паметник на културата“, се твърди в стновището.

„С оглед на цялата неизяснена ситуация недоумение буди факта, че не се полагат никакви усилия забърканият хаос – информационен, документален и административно-процесуален, да бъде преодолян. В същото време сградата продължава в този полуразрушен вид да бъде опасна. Напомняме, че ние се съобразихме и спряхме събарянето временно, но отново заявяваме становището на експертите, че има опасност от самосрутване“, допълват още от „Одрин 8“ ЕООД.

„Очевидно въпросът не може да бъде решен по административен път и следва съдът да даде отговори на въпроса – сградата на „Одрин” 8 е или не паметник на културата и как трябва да бъде третирана? Следвайки процедурата съответните жалби за това са подадени“. С тези думи завършва становището, разпространено от представителите на инвеститорите.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама