Пеевски излиза от политиката, според бившия шеф на разузнаването

22:16, 21 мар 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Определени среди в ДПС се опитват да изчистят имиджа си. Днешното изявление на Делян Пеевски, с което той се отказва от купуването на "Химко"- Враца и каквито и да е бизнес проекти у нас, вероятно е началото на края на неговото присъствие в българската политика. Това каза бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров по БНТ.

За събитията в Реформаторския блок Гяуров каза, че се съмнява да има повторно сплотяване вътре, след като веднъж е изгубено доверието. Той допълни, че "ГЕРБ да се правят на изненадани, че този или онзи имал повечко представители в изпълнителната власт, е смехотворно".

Според бившия разузнавач антентатите в Турция ще продължат. Гяуров се обоснова с това, че поведението на турската власти провокират подобна ескалация на напрежението.

За споразумението между Турция и ЕС за мигрантите Гяуров каза, че "някак си не е реалистично Турция да очаква изпълнение на всички онези обещания, които получи от ЕС". Според него  Съюзът също не вярва, че Турция ще бъде изключително принципна и последователна в прилагането на задълженията си по това споразумение. Той сподели и мнението на вътрешния министър, че има известна заплаха от пренасочване на бежанския поток през България.

"Трябва да е ясно за всички, че българо-гръцката граница в този район не е добре укрепена и гората е твърде голяма, така че можем да очакваме нелегални мигранти", заяви Димо Гяуров.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама