Провеждат майсторски клас по сценично поведение за млади певци от Търговище

07:11, 22 мар 16 / Култура 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Талантливи деца и младежи от Търговище участват във второто издание на майсторският клас по сценично поведение  “Възможността - Да бъдем различни!” с гост преподавател Мартин Кърнолски. Организатор на проявата е Mузикална школа „New voices“ . 

През двудневното обучение участниците ще формират и разкрият творческата си индивидуалност чрез развитие на художественото мислене, въображение и фантазия, основните принципи на сценичното движение и техника на говора  и развитие на импровизаторските умения.

"Децата са толкова благодатна почва за посяване на знания, че всеки който се докосне до тях знае, че за кратко време могат да „погълнат” информация, която по количество в рамките на 45 минути може да удиви всеки възрастен. Работоспособността на детският мозък е изключителна! Удоволствието да срещнеш естествената реакция и оценка на труда си и да видиш как израстват пред очите на децата е нещо, за което давам цялата си душа", сподели Мартин Кърнолски.

Той анонсира накратко и разработената от него методика за обучение по сценично поведение за певци, събрани в книгата „Пеещото тяло”, която до края на този месец ще е на книжния пазар. "Тя се явява помощник, наръчник, учебник или друго подобно четиво, което трябва да бъде в услуга на вокалният педагог и неговите ученици в творческото им развитие и контакта с публиката. Моята голяма мечта е този труд да се преведе на руски и английски, което вече започва да се прави и до края на годината трябва да е факт. А всеки, който има интерес може да я потърси в книжарниците към специализираните учебни заведения по изкуства, при изявените и търсещи вокални педагози или просто в моята страница", заяви Кърнолски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама