Куче от приют ще помага при лечението на болно бургазлийче

07:28, 22 мар 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото в България куче от приют ще помага при терапията на 9-годишния Димо Иванов от Бургас, съобщиха от фондация „Апорт“. Детето е болно от детска церебрална парализа.   

Тами е спасена от варненската организация "Щастие на 4 лапички". Те я обезпаразитяват, ваксинират, чипират и кастрират. В паспорта е отбелязана дата на раждане условно – февруари 2014 г.Изпратена е при Зорница Атанасова в Бургас. През месец май 2015 г. от "Апорт" взимат животното за обучение. Първоначално целта е да работи с психолог при неговите сеанси с деца. Впоследствие от фондацията са решили да подготвят Тами за помощник при терапиите на малкия Димо.

Канистерапията е особено подходящ подход за развитието на фината и общата моторика, речта и комуникативните способности, интелектуалното и емоционално развитие и много други. При Димо логопед и кинезитерапевт ще ползват различни игрови подходи с кучето, за да стимулират момчето да им съдейства с желание и рехабилитацията му да е по-ползотворна.

Към момента фондация „Апорт“ не получава никаква финансова подкрепа. Издръжката на животните е с лични средства и малки дарения, а обучението на Тами е чрез доброволен труд. Това отлага с няколко месеца дипломирането и, но тя вече е готова за Димо, казват от там.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама