Дискусия на тема ”Водата- извор на живот” в Русе

07:40, 22 мар 16 25 404 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Денят на прясната вода е предложен на Конференцията за околната среда и развитието (UNCED), проведена през 1992 г. в Рио де Жанейро, Бразилия. Целта му е да привлече внимание върху важността на питейната вода и защитата на водните ресурси, съобщават от РЗИ- Русе.

На 22 март правителства и международни организации потвърждават, че чистата вода е живот и нашият живот зависи от това, как защитаваме качеството на водата. Инициативата за празнуване на Световния ден на водата се поражда през 1992 г. на Конференцията на Обединените нации „Екология и развитие”, проведена в Рио де Женейро.

Генералната асамблея на Обединените нации определя 22 март да се чества като Световен ден на водата. Денят се отбелязва официално от 1993 г., като ежегодно се организират прояви в цял свят, посветени на водата.

Всяка година честването на Международният ден на водата е свързано с определен аспект на прясната вода. Тази година темата е „По-добра вода, по-добри работни места”. Днес повече от половината от световната работна ръка (около 1,5 билиона хора), работят в сектори свързани с вода и почти всички професии зависят от водата.

Фокусът тази година – водата и работните места – акцентира върху нуждата от качествена вода, която би променила живота на много работници и би повлияла върху икономиката и обществото

РЗИ – Русе отбелязва Световния ден на водата с няколко инициативи, като днес, 22 март, от 8:30 часа в РУ „Ангел Кънчев” –  клуб,,Зелени човечета”, експерт от РЗИ – Русе ще  представи актуална информация на тема ”Водата- извор на живот”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама