Димо Гяуров: Пеевски ще изчезне от България, ще му вземат бизнеса

08:28, 22 мар 16 / Политика 25 2729 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Няма да се изненадам ако вземат бизнеса на Пеевски. Бизнес империята му е продължение на схемата с раздаване на порциите. За мен Пеевски не е просто Пеевски, зад него стоят група хора. Това каза в ефира на БТВ бившият шеф на разузнаването Димо Гяуров, по повод писмото на депутата Делян Пеевски, в което той публично заяви, че се отказва от бизнеса си в България.

Гяуров прогнозира, че Делян Пеевски  „ще изчезне за известно време от България“. „Чува се, че дяловете, които продаде от „Булартабак“ са купени от негова офшорна фирма и се е подсигурил“, каза още той.

„Пеевски овладя важни за държавата структороопределящи сектори. Неговото име беше спрягано с Цветан Василев и с фалита на КТБ. Не знам обаче защо данъчните мълчат, за това от къде са му милионите“, каза Гяуров.

Темата коментира и главният редактор на онлайн изданието „Родопи 24“ Орхан Андай. Сайтът първи публикува критичната реч на Ахмед Доган, след която от лидерското място в ДПС беше отстранен Лютви Местан.

„Пеевкси се опитва да изхвърли одеждите на сатанизирания бизнесмен. Аз мисля, че се забави с това, което каза вчера, трябваше да го направи по-рано“, каза журналистът.

По думите му Делян Пеевски трябва да се разглежда по пет параграфа – „Химко“, „Булгартабак“, строителството, в което ако някой влезе няма излизане, медиите, и в човешки план“

„Той купува „Химко“, който за една година вече е във фалит. В момента там има една планина желязо, което по оценка на експерти ако се продаде ще му изплати инвестицията. В „Булгртабак“, след като се  появи доклада от Акара, че български цигари влизат едва ли не в „Ислямска държава“, той реши да си продаде акциите“, каза Андай.

Журналистът посочи, че Пеевски „играе с мегастротелни комании в обществените поръчки“. „За разлика от Европа обаче, където комисионите за такива поръчки са около 4-5%, у нас комисионната е 15%. За това се изграждат и такива калпави магистрали“, посочи още Орхан Андай.

Той допълни, че ако Делян Пеевски изчезне ще се появи нова фигута, която да обслужва същите интереси на същите хора. „Държавата има нужда от Пеевски, докато не се изгради нов сатанизиран образ, той ще там“, категоричене Андай.

Той прогнозира, че банкерът Цветан Василев „му е приготвил на Пеевски много изненади“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама