Оставиха в ареста петимата снабдявали с дрога Стара Загора

08:40, 22 мар 16 25 465 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Специализираният наказателен съд уважи искането  на Специализираната прокуратура и взе  мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо М.М., Р. М., Д. Т., М. Т. и Н. К., срещу които са повдигнати обвинения за организиране и участие в организирана престъпна група, създадена с цел разпространение на наркотични вещества на територията на Стара Загора, съобщиха от съда.

Съдиите са решили, че  е налице обосновано предположение за авторството на деянието и за петимата обвиняеми. Те са преценили, че заради тежестта на обвинението и високата степен на обществена опасност  М.М., Р. М., Д. Т., М. Т. и Н. К могат да извършат друго престъпление,

Определението подлежи на обжалване и протест, като в случай на такива, делото е насрочено за 29.03.2016 г. пред Апелативен специализиран наказателен съд.

Петимата бяха арестувани на 18 март при мащабна спецоперация на антимафиоти от Стара Загора, Пловдив и Хасково.  В хода на операцията са претърсени 9 адреса на територията на Стара Загора, Раднево и селата Сърнево и Трояново. Иззети са различни по вид и количество наркотични вещества. В село Сърнево, е открита и лаборатория за производство на метамфетамин, оборудвана с всички необходими съоръжения и суровини. "Нарколабораторията е снабдявала с пико подрастващи в Стара Загора и Раднево", информира Ивайло Димов, шеф на БОП в Стара Загора. Групата е наблюдавана от октомври м. г. Всички задържани са младежи, криминално проявени, осъждани за други престъпления.  Тарторът на групата -27-годишният М.М.,  е най-възрастен.

 Разследването на престъпната им дейност продължава.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама