Разград бе домакин на зоновите първенства по бадминтон за 11 и 13- годишни

08:48, 22 мар 16 / Спорт 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалия уикенд в спортна зала ,,Лудогорец ” се проведоха зоновите лични първенства за момчета и момичета 11 и 13 години, съобщи Цветан Танев, директор на Ученическа спортна школа „Руси Бухтев” и президент на Спортен клуб „Бадминтон” - Разград.

В съботния ден се състезаваха най-малките бадминтонисти, като за повечето от тях това беше първата им състезателна изява. В надпреварата участваха над 50 деца от Разград, Русе и Варна. По кортовете имаше много емоции, сълзи и радост. В залата присъстваха и много родители, които окуражаваха и подкрепяха своите деца. СК ,,Бадминтон - Разград” участва със 17 състезатели, от които най-добре се представиха Кристина Стефанова, която зае трето място сингъл и Селин Алтанай -Теодора Тодорова, трето място двойки.

В неделния ден стартираха 13-годишните момчета и момичета. В надпреварата се включиха над 50 състезатели от Разград, Русе, Шабла и Полски Тръмбеж. Състезателката на разградския бадминтон клуб Габриела Данкова, която е и национална състезателка се отличи с играта си, беше с една класа над другите момичета. Тя завоюва първите места в трите дисциплини: единично, двойки и смесени двойки. При момчетата най-добре се представи Иван Стефанов, който се класира на трето място сингъл и второ място двойки.

Отново в неделя, но този път от Стара Загора дойде новината за отличното представяне на други две бадминтонистки от разградския клуб, съобщи още Танев. Петнадесетгодишните състезателки Иванела Денева и Невена Ненкова участваха в Национален турнир от веригата ,,Млади таланти ”. Там те в тандем завоюваха сребърни медали в дисциплината двойки, а Иванела и бронзов медал на сингъл.

От първи до трети април в Гълъбово ще се проведе Държавното лично първенство за момчета и момичета 13 години, информира директорът на спортната школа. Според него с демонстрираната много добра спортна форма на зоновото състезание състезателите на СК „Бадминтон” – Разград са дали категорична заявка за спечелване на медали от Държавното първенство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама