С детски концерти Пловдив и областта отбелязват Световния ден на водата

09:02, 22 мар 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 50 изпълнители, 10 щанда на екоклубове и много усмихнати деца очакват пловдивчани и гости на града за общоградския празник за Световния ден на водата, съобщиха от Басейнова дирекция.

От 11 часа на площад "Стефан Стамболов" 150 възпитаници на пловдивски учебни заведения се очаква да се включат в събитието, с музикални и танцови изпълнения, макети, опити и рисунки. Екоинституции и НПО "Зелени Балкани" са подготвили за гражданите информационни материали, свързани с опазването на околната среда и водите.

Деца от 3-ти клас в Асеновград ще изнесат беседа по повод Деня на водата и Деня на Земята пред представители на местното управление. Тя ще се състои от 11.50 часа в СОУ "Св. св. Кирил и Методий" и ОУ "Ангел Кънчев".

От 13 часа в зала 305 на Община Асеновград ще бъдат наградени участниците в Конкурса за добротворчество, който бе организиран от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните

Тази година инициативите по повод Световния ден на водата са на тема "По-чиста вода, по-добра работа". Идеята е да се акцентира върху първостепенното значение на водните ресурси, за да се създаде бъдещето, което желаем.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама