Правят зелена зона в „Студентски град“

09:26, 22 мар 16 25 1038 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До два месеца кметът на район „Студентски“ Димитър Дилчев ще внесе в Столичния общински съвет цялостен план за въвеждането на зона за платено паркиране в „Студентски град“. Предвижда се въвеждането на зелена зона, която в столицата струва по 1 лв. на час.

„Все още не мога да кажа с точност улиците, които ще бъдат направени на зелена зона, но със сигурност платеното паркиране ще бъде въведено в целия квартал“, обясни пред София Topnovini.bg Дилчев.

По думите му въвеждането на зелена зона в „Студенстки град“ е наложителна, тъй като проблемът с паркирането там се задълбочава. Все повече автомобили паркират на платното по главните булеварди и улици, което затруднява движението и осуетява придвижването по тях.

Дилчев обясни, че екип от експерти в районната община изготвя подробен анализ на улиците и площите за паркиране в кваратала, за да се реши къде трябва да бъде зонирано.

„Все още обаче не сме решили как ще организараме местата за паркиране за студентите, които живеят там. Сега мислим вариантите къде да е безплатно за тях, за това и ще внесем долада до 2 месеца, за да изпипаме всичко“, каза още Дилчев.

Преди месец се заговори, че Столичната община предвижда да разшири обхвата на зоната за платено паркиране в града.  Идеята е тя да стигне до районите "Възраждане", "Лозенец", "Средец", "Красно село", "Триадица" и "Оборище".

От Центъра за градска мобилност заявиха, че разширяването на зоната е по искане на жителите на кварталите и увериха, че въвеждането ѝ ще стане след редица обществени обсъждания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама