Жалба спря заповедта за премахване на незаконните кабели в Шумен

09:35, 22 мар 16 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изпълнението на заповедта на кмета на Шумен за премахване на незаконно изградената въздушна оптична кабелна мрежа в града е спряно заради жалба, подадена от кабелен оператор.

„Нетуоркс България” е оспорила пред Шуменския административен съд заповедта на кмета от 8 февруари. С жалбата е направено и искане за спиране изпълнението на оспорения административен акт, съобщиха от съда.

С определение от 18 март ШАС е отхвърлил искането за спиране на заповедта, тъй като това се случва автоматично с подаването на жалбата и не се налага изрично постановяване на съда.

Премахването на незаконните кабели по стълбовете на Енерго Про, дървета и сгради трябваше да започне днес от ул. „Дедеагач“.

Заради жалбата това няма да се случи, но от кметството посочиха, че не са се отказали от предварително заявеното намерение и ще спазят необходимата съдебна процедура.

Администрацията в Шумен има тридневен срок да внесе документи в ШАС и да защити аргументите, с които е издадена заповед за премахване на незаконните кабели на оператори.

Topnovini.bg припомня, че в началото на месец февруари беше назначена комисия, която извърши проверка на наличната мрежа и подробно описа допуснатите нарушения. На операторите беше даден срок, в който те трябваше да премахнат незаконно поставените кабели.

Тъй като не бяха предприети действия за доброволно отстраняване на 8 февруари кметът Любомир Христов издаде заповед за принудително премахване на кабелите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама