Събарят незаконни сгради в Царево, първа падна вилата на ексшефа на Киноцентър „Бояна“

10:21, 22 мар 16 25 536 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Царево стартира процедура по премахване на незаконни сгради на територията на морската община, съобщиха от местното кметство. Първи на прицел са взети постройки в местността Айроди край Ахтопол.

По непотвърдена информация вчера багерите са съборили вила на ексдиректора на Киноцентър „Бояна“ Евгений Михайлов. Той е известен и с това, че засне как бившият държавен глава Петър Младенов казва „Да дойдат танковете“.

Преди време сайтът „Биволъ“ показа документи, според които се вижда, че режисьорът заедно с бившата съпруга на Соломон Паси – Бинка, и продуцента Александър Методиев пускат молба до тогавашния кмет на Царево Петко Арнаудов да бъде допусната процедура по изработване на подробен устройствен план и промяна на предназначението на земя на имот в местността Айроди по реда на Закона за устройство на територията и Закона за ползване на земеделските земи. Желанието на тримата е да строят индивидуални вилни сгради.

Мястото се намира в защитената местност „Устието на река Велека“ на територията на Природен парк Странджа и там не може да се строи. Молбата е разгледана експресно три дни по-късно от Общинския експертен съвет по устройство на територията, който решава да допусне строежите в защитената местност. Няколко дни след решението кметът подписва разрешение за проектиране на ПУП и промяна на предназначението на земята.

Сега има влязло решение на съда за събарянето на незаконни постройки и Община Царево действа съобразно него, казаха от морското кметство за Topnovini.bg.

От там съобщиха, че са предприети действия по разрушаване и на други незаконни обекти на територията на общината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама