Сидеров и Чуколов осъдени на 2 г. пробация и 25% от заплата (обновена)

10:44, 22 мар 16 / Политика 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лидерът на АТАКА Волен Сидеров и депутатът Десислав Чуколов бяха осъдени от състав на Софийски градски съд на 2 години пробация и отнемане на 25% от заплатата в полза на държавата за случая с клекшопа на ул. Раковска след споразумение с прокуратурата. Присъдата е по делото за престъпление против общественото спокойствие. На 10 октомври 2015 г. Сидеров и Чуколов самоинициативно направиха проверка на магазинчето по обвинения, че продават безакцизни стоки и наркотици.

"Престъпността вече е наказана и вие трябва да сте спокойни", това каза пред медиите Волен Сидеров, след като беше прочетена присъдата му. По думите на депутата и адвокат на обвиняемия Явор Нотев по-добре е да бъде сключено споразумение днес, отколкото да се даде ход на делото, да се проточи във времето с изслушването на редица свидетели, което е неприемливо за всички. Нотев каза още, че след приключване на всички дела срещу Волен Сидеров той ще направи изявление, за да обясни защо е поискал споразумения по делата срещу него.

Обвиняемите предложиха първоначално споразумение, което предвиждаше 1 година и 2 месеца пробация и отнемане на 13% от възнаграждението на народните представители. Съдът промени проекта предложен от адвокатите на Сидеров и Чуколов заради това, че с поведението като депутати те са засегнали авторитета на Народното събрание.

Волен Сидеров прие предложението на съдията по делото и се призна за виновен. Десислав Чуколов направи същото, но отбеляза, че досега е давал една трета от заплатата си за социални помощи, но заради повишаването на наказанието вече няма да го прави.

Двамата депутати от АТАКА бяха осъдени  освен да дават 25% от заплатата си на държавата, на задължителна регистрация по настоящ адрес в срок от 2 години. В продължение на 2 години те трябва да се срещат с пробационен служител - 2 пъти седмично, както и 2 години да полагат поправителен труд на мястото където работят.

В началото на заседанието съдът не одобри исковете на Петър Делин Крум Цветков за производство в качеството си на граждански ищци. Мотивите са, че те биха затрднили и забавили приключването на наказателното производство. Ищците одобриха споразумението предложено от защитата на Сидеров и Чуколов.

Преди седмица градският съд осъди Волен Сидеров на 9-месечна пробация и глоба от 13% от месечната му заплата за същия срок заради скандала от 2011 г. в Батак, както и за нахлуването му в НАТФИЗ в края на миналата година. Съдът обаче реши, че не приема споразумението между Сидеров и прокуратурата на същите условия за скандала “Извини се, бе” пред Народното събрание през 2013 г. То бе върнато на държавното обвинение. Срещу Сидеров се води и още едно дело за бития полицай на летище "Варна".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама