Потвърдиха 26-те години затвор за жесток убиец в Бургас

10:48, 22 мар 16 25 562 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Апелативният съд в Бургас е потвърдил осъдителната присъда на Окръжния съд в града за постановено наказание от 26 години „лишаване от свобода“ спрямо Тихомир Трифонов, съобщиха от прокуратурата. Той е осъден за това, че на 2 април миналата година в жилище на бургаската ул. „Гладстон“ умишлено е умъртвил възрастен мъж, като убийството е извършено с особена жестокост.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Според съдебния акт Трифонов трябва да заплати на близките на пострадалия обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на общо 220 000 лв.

Тихомир Трифонов си изкарвал парите като работник, извършващ строително-монтажни дейности. Той бил нает от 84-годишния Георги Георгиев да извърши подобна работа в негов апартамент. На фаталната дата пострадалият разбрал, че голяма част от уговорената и вече платена работа не е извършена. Той и Трифонов се скарали. След като се ядосал, майсторът взел един чук и с него ударил възрастния мъж шест пъти в главата. Ударите били нанесени с голяма сила, от първия Георгиев е паднал на земята в безсъзнание. Останалите удари са нанесени, докато пострадалият е бил на земята. Старецът получил черепно-мозъчна травма, която причинила смъртта му.

След престъплението Трифонов отпътувал за гр. Свети Влас, където от железарски магазин закупил трион, макетни ножчета, белина и чували. Върнал се на мястото на произшествието и с помощта на закупеното разчленил тялото на пострадалия. С белината почистил апартамента. Използваните инструменти изхвърли в контейнер за смет в Бургас, а чувалите с трупните останки изхвърлил край Горно Езерово.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама