Нека припомним, че тероризмът няма да разруши нашата цивилизация, призова Борисов

11:31, 22 мар 16 / Политика 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Остро и решително осъждам днешните брутални терористични атаки в Брюксел. България застава редом до Белгия в знак на солидарност срещу тероризма”. Това се казва в изявление на премиера Бойко Борисов, разпространено от пресслужбата на Министерски съвет във връзка с атентатите в столицата на Белгия от тази сутринта.

“Брюксел не е просто белгийската столица. Това е столицата на обединена Европа. Това е сърцето на една общност, към която България принадлежи. Днес повече от всякога всички европейци трябва да покажем на целия свят, че няма да позволим на тероризма да разруши нашата цивилизация. Знам, че ще го направим по най-убедителен начин, защото това е част от нашите общи ценности, от нашия общ морал и култура”, казва премиерът.

Той уверява белгийския народ, когото нарича приятелски, че България е заедно с тях в този труден момент и че те могат да разчитат на нашата подкрепа и солидарност.

“Изразявам най-дълбоки съболезнования на семействата на загиналите и пожелания за бързо възстановяване на пострадалите”, завършва съобщението на премиера.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама