Над 100 ученици участваха в празника, посветен на Международния ден на поезията в Ценово

11:49, 22 мар 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 100 ученици от четирите основни училища в община Ценово са се включили в празника, посветен на Международния ден на поезията. Инициативата е била съпроводена и с отчитане на резултати от конкурса за рисунка и снимка, по повод Международния ден на водата. Проявите бяха организирани от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, съобщават от Община Ценово.

Залата на домашния социален патронаж се оказа тясна, за да побере участниците в конкурса за художествено слово. Участниците заедно с преподавателите си бяха подготвили богата палитра от стихове, посветени на родината, пролетта и чистите човешки взаимоотношения. Рецитаторите бяха разпределени две възрастови групи - от първи до четвърти и от пети до осми клас.

„Учениците винаги се включват с голямо желание и настроение в инициативите, които организираме. Така те намират място, където могат да изявят своите таланти в различни направления“, сподели секретарят на МКБППМН Десислава Макавеева. Наградите на отличените участници бяха връчени от зам.-кмета на общината Ваня Игнатова.

Журито беше затруднено да отличи най- добрите рисунки и фотографии, насочени тематично към най-ценното на Земята – водата, съобщават още от Община Ценово. Повече от 40 рисунки и 20 фотоса показваха любими кътчета от родния край. Творбите ще могат да бъдат разгледани от жителите в общината във фоайето на читалище „Христо Ботев“. С рисунките и снимките ще се организира изложба, която ще продължи до края на април.

По време на празника бяха отличени и участниците в областния конкурс „Да пазим децата на пътя“. 52 ученици получиха грамоти и предметни награди.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама