Умишлено палят контейнери за смет в Пловдив, има нови 12 случая

11:49, 22 мар 16 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През изминалите две седмици на територията на район „Централен”,са изгорели 10 броя контейнери за разделно събиране на отпадъци от опаковки. На 21 март е констатирано, че още два контейнера са опожарени. Според представители на администрацията запалванията са умишлени, тъй като отоплителния сезон е към своя край. Фактите сочат, че запалването им става предимно вечер.

Умишленото палене на съдове е безсмислено и опасно занимание, алармират от дирекция „Екология и управление на отпадъците“. Освен нанесените до момента значителни материални щети, при изгарянето на пластмасовите контейнери се замърсява и околната среда и има риск за сградите, които се намират в близост до тях. По думите на администрацията контейнери са поставени на най-удачните места с цел достъпност, както на гражданите, така и на обслужващата ги техника. Избраните места са съобразени и с постъпилите в община Пловдив мнения и конкретни предложения от граждани и фирми.

Дирекция „Екология и управление на отпадъците” призовава пловдивчани да сигнализират на тел. 6111 – Пловдивски Общински инспекторат, в районните полицейски управления или на тел. 112 - за спешни повиквания, при всеки случай на злонамерени действия срещу контейнерите.

Нарушителите ще бъдат строго наказвани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама