Световен лидер вдига завод до Пловдив, осигурява 900 работни места

12:01, 22 мар 16 25 346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
900 работни места ще бъдат осигурени в новия завод на OSRAM край Пловдив. Първата копка на производственото предприятие беше направена днес в присъствието на Герт ван дер Меер - управител и старши вицепрезидент на бизнес звено "Дигитални системи", и Маркус Зигнер - вицепрезидент Производство и снабдяване на бизнес звено "Дигитални системи" и управител на "ОСРАМ Лайтинг" ЕООД.

На откриването присъстваха министърът на икономиката Божидар Лукарски, областният заместник-управител Георги Пилев, кметовете на Пловдив Иван Тотев и на община "Марица" Димитър Иванов, журналисти, много гости.

Инвестицията е на стойност няколко милиона евро. Заводът край Пловдив ще произвежда електронни компоненти за осветление като част от бизнес звеното "Дигитални системи", което представлява 15 процента от приходите, генерирани като цяло от компанията.

"През 2015 година немските инвестиции в България са нараснали с 10-11 процента в сравнение с предходната година. Фактът, че толкова голяма фирма е избрала именно Пловдивския регион за свой завод, доказва големия потенциал на областта за индустриално развитие", подчерта в приветственото си слово министър Лукарски.

Това е първата производствена база на световноизвестната фирма в Югоизточна Европа, подчерта Герт ван дер Меер. Заводът ще се простира на площ 16 хиляди квадратни метра в "Тракия икономическа зона", в непосредствена близост до Пловдив.

OSRAM е втора в света по производството на осветление и е листната на стоковата борса в Германия с приходи над 5.6 млрд. евро. През последните години компанията е удвоила пазарния си дял в България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама