Над 300 деца участват в 10-ото издание на фестивала “Коломбина”

12:03, 22 мар 16 / Култура 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
315 деца от 20 детски градини ще се включат в 10-тото юбилейно издание на детския театрален фестивал “Коломбина”, който ще се проведе на 24 и 25 март в Шумен.

Освен шуменските деца, във фестивала ще участват и малчугани от Търговище, Варна, Карлово, Ямбол и Добрич.

Специален гост на 10-тото юбилейно издание на “Коломбина” е поетесата ,актрисата и филмовият сценарист Тоня Борисова от Ямбол, която е автор на постановката, която ще играе домакина на фестивала ЦДГ „Изворче“ – Шумен.

ДТФ „Коломбина” през 2016г. се организира от ЦДГ “Изворче” с подкрепата на Община Шумен и любезното съдействие на Училищното настоятелство на “Изворче”.

Фестивалът е част от дейностите по проект “Куклена мисия – детство без граници” по секторна програма Еразъм + на Европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт 2014-2020г.,

Фестивалът ще бъде открит на 24 март  от 9.00ч. в залата на Младежкия дом, където ще се играят и 20-те представления, включени в програмата.

За всички участници-деца са осигурени индивидуални награди от спонсори на фестивала и значки с логото на фестивала, осигурени от Община Шумен.

Всеки театрален колектив ще получи грамота и плакет на фестивала, като една от всички театрални трупи ще бъде отличена с наградата ГРАН – ПРИ „Златна Коломбина”.

Ще бъдат връчени и награди за най-малък участник - „Мини талант”, за „Най-добра женска роля“, за „Най-добра мъжка роля,  награда „Властелинът на публиката” и награда за „Сценография и режисура”.

Номинациите ще бъдат излъчени с помощта на компетентно жури от Шуменски университет и отдел Култура в Община Шумен.

Награждаването и закриването на фестивала ще бъде на 25 март от 12.15ч. в залата на Младежкия дом.

Детският театрален фестивал „Коломбина” се организира от 1998 г., когато се провежда първото му издание иноси името “Изворни таланти”.

Предвид интереса, който предизвиква четвъртото издание на детския театрален фестивал „Изворни таланти” отваря своите рамки и се преименува на „Коломбина”.

От 2007 г. “Коломбина” се провежда ежегодно в навечерието на 27 март, обявен от ЮНЕСКО за Международен ден на театъра.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама