Европа е във война, но враговете не са бежанци и мигранти, припомни Владимир Каролев

12:13, 22 мар 16 / Политика 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Европа е де факто във война. Но враговете нито са бежанци, нито са мигранти, нито са всичките мюсюлмани на света. Подозирам, че както и атентатът в Париж, днешният атентат в Брюксел е извършен от европейски граждани, с европейски паспорти, ползващи се с всички произтичащи от това права и свободи.

Това написа в профила си в социалната мрежа съветникът на министъра на икономиката Божидар Лукарски Владимир Каролев във връзка с атентатите в Брюксел днес.

“Това е враг, който не може да бъде спрян с огради, стени и забрани, колкото и примамливи да изглеждат тези идеи. И това се доказва вече всяка година. Постигането на победа в една война изисква да знаеш защо тя се води и кой ти е врагът”, пише той.

“За съжаление, ЕС май няма истински отговор на нито един от двата въпроса, като различните партии ни пробутват обяснения, които просто са им политически изгодни и ще им донесат повече гласове на следващите избори. Тъжна гледка как най-мощната икономика и най-мощният политически съюз могат да са толкова безпомощни и парализирани от партийни пристрастия”, допълни Каролев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама