Цачева блокирана в ЕП. Евродепутати: Обстановката е напрегната

12:18, 22 мар 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на парламента Цецка Цачева е блокирана в сградата на Европейския парламент в Брюксел, съобщи тя пред Нова тв. Вчера тя е кацнала на същото летище, където днес имаше експлозии, и е на двудневно посещение там.

Няколко български евродепутати, които са в Брюксел, използваха социалните мрежи, за да осъдят атентатите и да опишат обстановката там.

„Само до преди няколко дни планът беше да летя тази сутрин от Брюксел до София. Случилото се на летището е средновековна варварщина. Обичаме до обявяваме войни на неща, които трудно можеш да посочиш с пръст - на тероризма, на бедността или насилието. Но ако зад тези взривове стоят хора - те имат лица и имена. И предлагам войната да е срещу тях. Мислите и молитвите ми са с близките на загиналите“, написа във Фейсбук Андрей Новаков.

Националистът Ангел Джамбазки не пропусна да се изкаже в духа на партийните виждания: „Интеграция, мултикултурализъм и религиозна и етническа толерантност в действие. Спокойно мога да ви напиша следващите цели“. По думите му зала „Излитащи“ „отиде в космоса, заедно с десетки човешки животи до тук и все още неуточнен брой ранени“. Допълва също, че засега нямат данни за български жертви.

„Всички от моя екип в Брюксел са живи и здрави! Според колегите от ЕП ужасът около парламента, на летището и в центъра на Брюксел е адски“, написа пък Николай Бареков.

„Четвърта степен на мерки за сигурност. Дано няма засегнати българи. Тероризмът трябва да бъде смазан този път с желязна ръка. Съболезнования за невинните жертви!“, добави още той.

Емил Радев пък обяви пред „Фокус“, че целият град е блокиран, а властите призовават хората да не излизат от домовете си. „ Обстановката е много напрегната в центъра, където са всички европейски институции. Цари особено голяма тревожност. Гражданите на Брюксел са много дисциплинирани и при провеждането преди няколко месеца и миналата седмица на антитерористичните операции, властите нееднократно призоваваха хората да не излизат от домовете си, докато се провеждат тези операции, така че имат някаква подготовка“, каза още той.

"Изключително сме притеснени и следим това, което се случва. От тук се вижда едната станция на метрото, където имаше взривове", разказа Ева Паунова пред dnevnik.bg. "Пътуваме няколко пъти в седмицата от това летище, ходим на работа с метрото. Сега звъним на познати и колеги, за да се уверим, че са живи и здрави. Надявам се жертвите да са възможно най-малко", допълни тя. По думите й ситуацията е много напрегната, защото това, което се случва, е в момент, когато европейската столица беше от месеци под силна блокада. Няма държава, в която тероризмът да не предизвика хаос. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама