Немските работодатели предпочитат да работят с Бургас

12:54, 22 мар 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Немските работодатели предпочитат да работят с Бургас. Те търсят основно кадри в туристическия бранш. Тези, които се обучават в хотели и заведения на територията на Бургаска област, масово после отиват да работят в чужбина, най-вече в Германия. Скоро отново проведохме интервюта за работа там. Една голяма немска фирма набираше персонал. Протекоха много добре интервютата“. Това каза на пресконференция днес директорът на дирекция „Регионална служба по заетостта“ Пенка Кирилова.

Германия си остава основният работодател, който търси местни кадри. Те са най-вече в сферата на хотелиерството и ресторантьорството, като най-много се търсят готвачи. В последно време и Чехия също се очертава като сериозен работодател.

„От Чешката република търсят също местни кадри, но не знам дали ще ги намерят, защото това, което търсят, са оператори на цифрови, програмни управления и автоматични линии. При нас такива кадри трудно се намират“, обясни директорът на Бюрото по труда в Бургас Живко Янакиев.

По неговите думи, към момента в Бюрото по труда са обявени над 100 работни места в Чехия.

Сред основните работодатели се нарежда също и Великобритания. Както вече съобщихме, Агенцията по заетостта организира интервю за подбор на кандидати за работа именно там. То ще се проведе на 1-ви април в Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров” и включва събеседване и кратък практически изпит.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама