Христо Разсолков: Видеонаблюдението не е на необходимото ниво

13:29, 22 мар 16 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Видеонаблюдението на места от обществена значимост и входно-изходните артерии на Пловдив не е на необходимото ниво за справяне с битовата престъпност, съобщи днес директорът на ОДМВР - Пловдив Христо Разсолков.

Анализ на криминогенната обстановка,бе направен днес на среща по сигурността във връзка със зачестилите случаи на извършване на престъпления против собствеността в Областна управа Пловдив, за която Пловдив Topnovini.bg писа по-рано днес.

Областният управител Здравко Димитров съобщи, че всички официални лица, които са присъствали на срещата са убедени, че бъдещето за справяне с битовата престъпност е видеонаблюдението. Ще бъде съставена комисия, която да работи върху анализ, уеднакваване и залагане за единни критерии за стандарт на наблюдение на територията на област Пловдив, заяви Димитров.

Битовата престъпност в район "Северен " на Пловдив е спаднала с 50 % за миналата година след поставянето на камери. На територията на Раковски, Карлово и Община Родопи също има системи за наблюдение.

На проведената среща за сигурност е взето решение да бъдат отделени средства за рехабилитация на уличното осветление в малките населени места. 320 хил. лв са отделени за камери на входно-изходните артерии в Пловдив, както и за градската част.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама