Потвърдиха ареста на разследван за изнасилване на 12-годишна

13:31, 22 мар 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд (ВАС) потвърди постоянния арест на Левент Кирилов, разследван за това, че при условията на продължавано престъпление изнасилил непълнолетно момиче. Това съобщиха от ВАС.

На 9 март тази година Окръжният съд в Разград отказа да измени в по-лека мярката на 35-годишния Левент, привлечен като обвиняем за тежко умишлено престъпление, което законът наказва със затвор от 10 до 20 години.

Кирилов се разследва по обвинение, че от 2014 г. до 25 ноември миналата година в с.Дянково, в с.Каменар и в с.Студенец системно изнасилвал 12-годишно момиче, с което живеел в едно домакинство.

Според разследващите обвиняемият плашил детето, че има духове и дяволи, принуждавал го със сила и заплахи да ляга в едно легло с него и го насилвал.

На 24 ноември м.г. пияният Левент атакувал с бой беззащитната си жертва и майка й, която е негова сестра. Обиждал ги, заплашвал и ги удрял с нож. Те избягали и потърсили защита при роднини. Едва след това станали известни посегателствата му с непълнолетното момиче, което е освидетелствано от медици.

За втори път в рамките на последните 4 месеца Варненският апелативен съд споделя основанията на съда в Разград за наличието на обосновано предположение, че Левент е автор на изнасилването. Свидетелските показания на пострадалото дете и на майка му, както и другите гласни свидетелства кореспондират с резултатите от СМЕ на момиченцето. Както към първоначалния момент на задържането му, така и към настоящия етап от разследването преценката им обосновава извода, че обвиняемият е съпричастен към престъпното деяние, което законът квалифицира като тежко умишлено престъпление.

Актуален остава и изводът, че е реална опасността ако е на свобода Левент да се укрие или да извърши престъпление. Освен тежестта на наказанието, съдът отчита и факта, че обвиняемият и пострадалото дете живеят в едно домакинство. Левент има две изтърпени присъди за престъпления против собствеността, като за последната все още не е реабилитиран по право. Въпреки данните за постоянен адрес, обвиняемият живеел в различни селища на територията на Разградска област.

На твърдението, че трябвало да се грижи за тежко болния си брат, който е 100% инвалид съдът отговори със събраните при извършена проверка факти, че личен асистент на болния била племенница на семейството.

Определението, с което Варненският апелативен съд потвърди ареста на Левент Кирилов е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама