СЕМ определи как да се проведе изборът за шеф на БНР

14:10, 22 мар 16 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-малко три години опит на управленска позиция трябва да имат кандидатите за генерален директор на БНР. Това реши днес на заседание Съветът за електронни медии (СЕМ), който прие процедурата за обявяване на конкурс за генерален директор на националното радио, съобщава „Дневник“.

Кандидатите ще могат да подадат документи и концепциите си за поста от 1 до 15 април. Проверката на предоставената от тях информация ще продължи до 20 април, а допуснатите до конкурса ще бъдат обявени на 10 май. След това предстои събеседване, като в залата ще бъдат доспуснати и журналисти от БНР, които ще могат да задават въпроси към кандидатите.

Регулаторът ще избере следващия шеф на БНР чрез явно гласуване. Ако бъдат допуснати повече от три кандидатури, всеки член на СЕМ ще гласува и първите трима с най-много гласове ще продължи напред. Вторият етап ще бъде отново гласуване, а за избран ще се счита кандидатът получил гласове на най-малко трима от петимата членове на регулатора.

При повече от трима допуснати кандидати регулаторът ще проведе гласуване на два етапа – първо всеки член на съвета ще посочи трима претенденти, а следващото гласуване ще е измежду тримата, събрали най-много гласове. За избран ще се счита кандидатът, получил гласовете на най-малко трима от петимата членове на регулатора.

Очаква е и съвсем скоро документът за актулното финансово състояние на БНР да бъде изпратен на СЕМ и публикуван на сайта му.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама