6 са опасните язовири в Пловдивска област

14:11, 22 мар 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На територията на Област Пловдив е извършено обследване на язовирни съоръжения, които са общинска собственост. 6 от общо 228 язовира са в лошо състояние, съобщи шефът на Агенцията за метрологически и технически надзор Йордан Кюмюрджиев.

При тях има нарушение на стени и неработещи основни изпускатели. Съоръженията са малки и се намират в общините Хисар, Раковски, Калояново, допълни Кюмюрджиев след среща по сигурността в Областна администрация Пловдив.

Днес на срещата кметовете от областта са запознати с промените в Закона за водите. На Държавната агенция по метрология и технически надзор е възложено да осъществява надзор над язовирните стени и съоръженията към тях. "Ще има постоянен контрол на тяхното състояние. Едно от основните задължения на органите на агенцията ще бъде да следи за изпълненията на предписанията, които се дават от Областната комисия за обследване на техническото състояние на язовирите. До сега никой не следеше кои от предписанията са изпълнени", подчерта Йордан Кюмюрджиев.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама