Русенската математическа гимназия отбеляза своя патронен празник

14:31, 22 мар 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Патронния празник на МГ „Баба Тонка” – Русе отбелязаха днес настоящи и бивши възпитаници и преподаватели в елитната гимназия. Честването на 152-та годишнина от основаването на училището започна с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Тонка Обретенова на входа на учебното заведение.

Домакин на тържеството беше Канев център. Сред официалните гости на събитието бяха доц. д-р Стефко Бурджиев – областен управител на Русе, чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – председател на Общински съвет - Русе, Наталия Кръстева – зам.-кмет на Община Русе и председател на училищното настоятелство, проф. д-р Велизара Пенчева – ректор на РУ „Ангел Кънчев“, проф. Марко Тодоров, Марина Сергунина – аташе в Генералното консулство на Руска Федерация в гр. Русе, Виржиния Пехова от РИО на МОН – Русе, Иван Иванов и Ивелин Николов – членове на Обществения съвет към Фонд „Математика на бъдещето”, директори на училища и др.

Тържеството започна с минути по родолюбие, в които ученици от гимназията представиха възрожденска поезия. Официалните гости поднесоха своите приветствия. Поздравителни адреси за празника бяха изпратени и от Мария Габриел – евродепутат и от русенските основни училища „Любен Каравелов” и „Иван Вазов”.

Честването продължи със слово на Диана Йорданова – старши учител по физика. Всяка година, един от преподавателите произнася тържествено слово на празника на училището. Тази година, г-жа Йорданова беше избрана като възпитаник на МГ „Баба Тонка” – Русе и преподавател, чийто трудов стаж е преминал изцяло в училището.

Беше направена и презентация „Потомци сме на Баба Тонка“. Тя представи високите постижения на ученици от гимназията, не само в областта на науката, а и на изкуството и спорта.

В тържеството със свои изпълнения се включиха и талантливи ученици от гимназията.

Директорът Митко Кунчев също приветства присъстващите на празника. Той връчи на 13 възпитаници на училището ваучери за книги като награда за високите им постижения в различни области.

Отличени бяха Дона-Мария Радославова Иванова от 11а клас, Петър Ивелинов Няголов от 9а клас, Димитър Валентинов Томов от 10а клас, Симеон Орлинов Стефанов от 12б клас, Васил Ивов Атанасов от 12в клас, Павел Димитров Димитров от 12в клас, Пресиана Ивайлова Маринова от 11а клас, Виктор Ивайлов Кожухаров от 7а клас, Матю Петков Машков от 7а клас, Магдалена Ивайлова Колева от 12д клас, Надежда Яворова Маркова от 8а клас, Станимир Атанасов Халаджов от 11а клас и Елина Руменова Паунова от 12а клас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама