Дванайсетокласничка наби своя съученичка в бургаско училище

14:38, 22 мар 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Момиче на 19 години е прието в МБАЛ-Бургас с комоцио, след като е станало обект на агресия от страна на своя съученичка.

Инцидентът е възникнал вчера сутринта по време на междучасие в СОУ „Добри Чинтулов“ в комплекс „Изгрев“. Илияна Д. нападнала своята съученичка Яница С., нанасяйки и удари в областта на главата. Поводът бил междуличностен конфликт между двете момичета.

На място е извикана полиция, която овладяла ситуацията. Удряното момиче се прибрало вкъщи. По-късно вечерта то се е почувствало зле и е постъпило в неврохирургичното отделение на бургаската болница.

„Нанесени са удари, но побой не е имало. Пострадалата си има здравословни проблеми, страдала е от главоболие. Те са били туширани, но може би този удар сега ги е отключил“, каза за Topnovini.bg помощник-директорът на училището Димитрина Папаринова.

След инцидента Яница е изглеждала видимо добре, не е поискала медицинска помощ, а само да се прибере вкъщи. Впоследствие обаче се е почувствала зле и е хоспитализирана.

Момичето, което е проявила агресията, е по-конфликтна личност. Тя не е общувала със съученичката си извън школото поради някакви междуличностни причини и затова е търсила повод за контакт в училище, коментира Папаринова.

Ръководството на СОУ „Добри Чинтулов“ е информирало за случая Регионалния инспекторат по образованието в Бургас и ще предприеме мерките, които са залегнали за такъв вид поведение в правилника на училището. При всички случаи агресивната дванайсетокласничка ще бъде изключено от учебното заведение, въпреки че й остават около месец-два до завършването му, смята Димитрина Папаринова.

Днес Илияна не се е появила в училище. Проблемите с нея са започнали от тази година. На пръв поглед момичето е много нежно и деликатно, до 11 клас тя не е създавала проблеми, сподели още помощник-директорът на школото.

В момента пострадалата Яница е под грижите на лекарите в бургаската болница. Тя е адекватна и контактна, няма опасност за живота й.

Подобен инцидент се случи през януари тази година и в друго бургаско училище. Три 16-годишни момчета от Гимназията по механотехника набиха 15-годишен ученик в двора на Професионалната гимназия по туризъм. Сбиването стана по време на голямото междучасие след спор пред павилионче за храна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама