Оставиха в ареста нападателите на полицаи в Асеновград

14:54, 22 мар 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка "задържане под стража" наложи днес съдът по искане на Районна прокуратура - Асеновград, на 39-годишния Вадет Шекерджи и 26-годишния Михаил Джамбазов. Двамата са от Асеновград и са обвинени в причиняване на лека телесна повреда на полицейски служители - престъпление по чл. 131 ал. 2 т. 3 от Наказателния кодекс.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, на 18 март т.г., около 22 часа на ул. "Миньор" в Асеновград двама полицейски служители от районното управление спрели за проверка няколко каруци, в които пътували около 20 роми от Асеновград.

Част от тях били употребили алкохол. При извършване на проверката двама от пътуващите в каруците - Вадет Шекерджи и Михаил Джамбазов, проявили агресия към служителите на МВР. Установено е, че Шекерджи се насочил с вила към единия от полицаите и му нанесъл удар в областта на ръката, а Джамбазов ударил с лопата в главата другия полицай.

За да преустановят конфликта, служителите на МВР възпроизвели предупредителен изстрел във въздуха, след което двамата мъже и другите лица в каруците се оттеглили в посока към квартал "Лаково" в Асеновград и се укрили. На място пристигнал екип на Спешна помощ и пострадалите били откарани за преглед в болницата. Няколко часа по-късно Шекерджи и Джамбазов били установени и задържани.

Определението на Районния съд в Асеновград може да се обжалва пред Окръжен съд - Пловдив.

Районната прокуратура в Асеновград внесе и искане в съда за вземане на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо Владимир Джамбазов, брат Михаил. Той е привлечен като обвиняем по бързо производство за причиняване на лека телесна повреда на полицейски служител и за използване на сила, за да принуди полицейски служител да пропусне нещо по служба - престъпления по чл. 131 ал. 2 т. 3  и по чл. 269 ал. 1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 19 март т.г. Джамбазов се барикадирал в дома си в Асеновград и за да осуети ареста на брат му Михаил, отказал да допусне в жилището полицейските служители, като хвърляла по тях различни предмети, включително и нож, и ритнал служител на МВР.

Днес от 16 часа Районен съд-Асеновград ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама