Националките по художествена гимнастика идват в Бургас за турнира „Жулиета Шишманова“

15:11, 22 мар 16 / Спорт 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички националки по художествена гимнастика ще пристигнат в Бургас за участие на държавното първенство за приз „Жулиета Шишманова“, съобщиха от пресцентъра на Общината. То ще се проведе в зала „Младост“ от 25 до 27 март /петък до неделя/. Организатор е клуб „Черноморец“.

Зрителите в зала „Младост“ ще могат да се насладят на изпълненията на най-добрата българска гимнастичка в момента Невяна Владинова. Списъкът продължава с другите националки - Катрин Тасева, Ерика Зафирова, Боряна Калейн, Мадлен Радуканова, Сара Стайкова и други.

Общо 111 гимнастички от 21 клуба от цялата страна са дали заявки за участие. 63 момичета ще спорят за отличията при девойките, а 48 при жените.

Солидно е и бургаското присъствие. Трите клуба ще се представят, съответно „Черноморец“ с 10 състезателки, „Олимпия 74“ с 2 и „Олимпия“ с 6 момичета.

При девойките фаворитка е грацията на „Черноморец“ и националния отбор Полина Иванова.  Друга националка от Бургас, Ерика Зафирова от „Олимпия 74“, ще се бори за медалите при жените.

Главен съдия е Красимира Филипова.

В Бургас ще пристигнат също президента на родната федерация по художествена гимнастика Илияна Раева и старши треньорката на националките Ефросина Ангелова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама