Пенсионерите в Ценово посрещнаха Първа пролет

15:39, 22 мар 16 / Любопитно 25 307 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С много песни, музика, танци и букет от свежи цветя членовете на пенсионерския клуб в Ценово посрещнаха Първа пролет, съобщават организаторите на инициативата.  

Да уважат хората от третата възраст  дойдоха кметът на общината д-р Петър Петров и председателят на Общинския съвет Галена Георгиева. Организаторите на празника се бяха погрижили усърдно за доброто настроение на хората с изпълненията на народния изпълнител Цветан Банев, който е родом от Ценово. Певецът отправи пожелания присъстващите да са жилави като дрянова тояга и да са красиви като цветята. Макар и на преклонна възраст всички се хванаха на хорото и играха ръченица.

Кметът Петров награди участниците от пенсионерския клуб с еднодневна екскурзия за проявените инициативи за съхраняването и популяризирането  на местните традиции и обичаи. 

Празникът завърши с разиграване на томбола, като голямата награда беше предоставена от спонсор - 5 кг картофи и 3 кг боб за посев. С чувство на хумор пенсионерите коментираха, че макар и в заслужена почивка не забравят да се трудят в градините си и да осигуряват част от прехраната на деца и внуци.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама