Продължава чистенето на река Врана в Търговище

15:50, 22 мар 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска фирма БКС  продължава чистенето на коритото на река Врана в границите на град Търговище, информираха от пресцентъра на местната администрация. Със специализирана техника на фирмата се изваждат дървета и клони, които затлачват водните потоци.

Почистването на този етап се извърши от ул. "Гълъбец" до Изчислителния център. Ще бъде обхванат и районът до моста на „Стария бряст”.

Почистването на коритото на реката е  във връзка с преодоляване на последиците от зимния сезон, който тази година доведе до тежка обстановка след обилния снеговалеж и изпочупи много дървета.

От БКС планират, според климатичните условия, да приключат до края на този месец.

Допълнителни екипи ще бъдат насочени за премахване на битови отпадъци и клони от коритото на река Сива, която в района на кв.”Малчо Малчев” е затлачена от боклуци. Планира се работата там да продължи и в първата седмица на април, съобщиха от БКС.

По график продължава почистването на нерегламентираните замърсявания на речните легла и прилежащи територии на реките и деретата в община Търговище, което трябва да завърши до 5 април, припомниха от пресцентъра на местната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама