Близо 35 млн. лева евросредства е получил бизнесът в област Добрич по проекти

15:59, 22 мар 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Основно към бизнеса в област Добрич ще е насочена новата инициатива на Областния информационен център, част от националната кампания под наслов „Успешни заедно“. Тя стартира от днес и ще продължи до 9 май, съобщи на пресконференция екипът на ОИЦ.

Предвидени са „Дни на отворените врати“, на които предприятия с вече реализирани проекти с европейски средства ще бъдат поканени да разкажат как проектът е подобрил работата им и да споделят с фирми, които нямат изпълнен проект опита и предизвикателствата, пред които са били изправени.

За периода 2007-2013 г. предприятия в областта са приключили 59 договора по различните оперативни програми /без ПРСР/ на обща стойност за цялата Област Добрич: 34 911 998 лв. Най-много - 48, от проектите са на фирми от Добрич. Те са на стойност 30 733 023 лева. 5 договора имат предприятия в община Балчик, по два – в Каварна и Тервел и по един - в Генерал Тошево и Шабла.

 „Дните на отворените врати“ ще бъдат организирани в три общини от областта. Акцент ще бъде поставен върху представянето на финансовите инструменти. Вече са определени две от общините – Ген. Тошево и Каварна. Предстои да се уточни третата, обясниха експертите в центъра.

Програмата на „Успешни заедно“ ще продължи с дискусия относно опростяване на достъпа до Европейските структурни и инвестиционни фондове. Информационно събитие, на което ще бъдат поканени представители на бизнеса в региона, ще бъде организирано и в Областния град – Добрич.

По време на всички информационни събития, екипът на центъра ще представя пред присъстващите възможностите за кандидатстване по актуални и предстоящи възможности по програмите 2014-2020 г., включително и по Програмата за развитие на селските райони, Програмата за морско дело и рибарство и работа с финансови инструменти. На форума ще бъдат поканени експерти в съответните области.

Кампанията ще завърши с концерт на 9 май в Добрич, с което ще бъдат отбелязани 5 години от съществуването на мрежата от Областни информационни центъра в България.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама