Автор бе награден посмъртно за особени заслуги в изкуството и културата на Перущица

16:07, 22 мар 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петко Стоянов бе удостоен посмъртно с грамота за особени заслуги в областта на изкуството и културата на Перущица, която беше връчена на дъщеря му Весела Стоянова, съобщиха от Община Перущица.

Стоянов (1926 г. – 2010 г.) е литератор, историк, краевед, учител и режисьор. В творческия си път успява да възвеличи и представи родната Перущица пред многобройните наши и чужди гости в града.

Литературна среща на 21 март постави началото на поредицата от културни мероприятия на Община Перущица, посветени на славната 140-та годишнина от Априлската епопея. На нея бе представена Книгата на Петко Стоянов "Перущица - сказания, предания, легенди" от литературния критик Емилия Каменова в Народно читалище "Просвета – 1862". Каменова подчерта, че в разказите авторът изразява своята позиция и мироглед, пречупени през призмата на времето и търси връзката между поколенията.

Театралите от читалището направиха всички присъстващи съпричастни с творчеството на Петко Стоянов, представяйки няколко от разказите. Издаването на книгата стана факт с финансовата подкрепа на Община Перущица, Общински съвет – Перущица, Сдружение „Петър Бонев“, съпричастни граждани, за което семейството на Петко Стоянов изказва своята огромна благодарност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама