Оставиха в ареста дядото убил жена си преди 18 години

16:58, 22 мар 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ постанови Старозагорския окръжен съд за 70-годишния Кольо Русев, арестуван за убийство на съпругата си през 1998 година.

 Според  Прокуратурата убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1 т. от Наказателния кодекс.  До момента е установено, че убийството на 55-годишната тогава Донка Русева  е извършено на 10 срещу 11 ноември 1998 г. в радневското село Ковачево.

Заседанието бе при закрити врати, решението беше съобщено в последствие от адвоката на обвиняемия. Според него Русев отрекъл обвиненията, не знаел кой е извършител на убийството. Той разказал, че съпругата му Донка е заминала в неизвестна посока със свой приятел. Повече от месец след смъртта й, Кольо, който  работел като пастир в Ковачево, останал в селото, за да чака завдръщането на Донка. След това се върнал в родното си село Коневец, община Тунджа, където бил открит и задържан.

До разплитане на убийството се стигнало, след като при оглед на останките, открити преди две години, патоанатомите установили , че Донка Русева е загинала от силен удар с тъп предмет, възможно и след удар с кол в тила. Черепът на жената бил счупен на няколко места, а тялото й било захвърлено под тежаща над 200 кг бетонен къс в сушилня за тютюн. Останките на Донка Русева били разпознати чрез ДНК -анализ по взет от двамата й синове биологичен материал преди година и половина.

Решението на съда може да бъде обжалвано в тридневен срок през Апелативен съд Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама