С пролетен празник откриха ремонтирана детска градина в Стара Загора

17:24, 22 мар 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С детски празник малчуганите от целодневна детска градина „Пролет” посрещнаха гостите дошли за откриването на ремонтираната сграда на детското заведение.

Над 400 000 лв. инвестира Община Стара Загора в основния ремонт на ЦДГ „Пролет“. В нея се отглеждат 120 деца в 4 групи.

„В новия закон за предучилищно и детско образование ще има нов регламент и децата ще могат да бъдат приемани от 2-годишна възраст в детските заведения. Това въвежда и нови изисквания към работещите в тях, защото възпитанието на децата е много важно да започне още в предучилищна възраст. Имаме много пропуснати възможности, които трябва да наваксваме. Децата трябва да се научат на екипна работа, да се научат да бъдат толерантни помежду си, да се научат на взаимопомощ. И не на последно място – да има отношение към Бог, което ни прави истински хора“, коментира зам.-кметът Иванка Сотирова.

След тържествения водосвет тя, заедно с екипа си, разгледа условията в детската градина и похвали ръководството за добре управлявания бюджет, съвместно с родителите на децата.

Със средства от общинския бюджет е закупено и ново обзавеждане за детското заведение, сподели директорът  Борислава Христакиева. „Искрено благодарим на кмета Живко Тодоров и на Общинския съвет, който включи реконструкцията на детската градина в инвестиционната програма на Общината за миналата година. Особено сме благодарни за бързата реакция по пребазирането на нашите деца, при което те и техните родители не усетиха дискомфорт“, допълни Христакиева.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама