Мюфтийството: Терористите оскверняват исляма

17:30, 22 мар 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Дълбоко оскверняващите ислямската религия деяния на самопровъзгласили се псевдо-защитниците на религията на които сме свидетели, не може да се отъждествяват с повелите на Святата ни религия, тъй като те са кардинално различни. Това се казва в позиция на Главното мюфтийство, с която те осъждат терористичните атаки в Брюксел.

София Topnovini.bg публикува пълния текст на декларацията на мюсюлманското вероизповедание:

От името на всички български мюсюлмани Главно мюфтийство на Мюсюлманското изповедание в Република България поднася най-искрени съболезнования по повод жестокия терористичен акт извършен във белгийската столица Брюксел на 22 март т.г.

Изповеданието изразява своята солидарност и съчувствие към целия белгийски  народ и опечалените семейства, както и пожеланията си, за силно търпение, на семействата на загиналите.

Главно мюфтийство остро осъжда терористичните деяния нанасящи неизлечими рани на човешката цивилизация, остро компроментирайки световния баланс и стремеж за мирно съжителство. Неприемливи и дълбоко укорими са актовете на насилие, насочени срещу човечеството, независимо от религиозните, етническите и географските различия. Немислимо е погазването на правата на невинни хора, превръщайки ги в безпомощни мишени на смъртта. 

Безпрецедентното погазване на висшите достойнствата на исляма, и принизяването му до средство, за постигане на меркантилни интереси силно ни огорчава. Ислямската религия под никаква форма не проповядва насилието и заклеймява погубването на човешкия живот без значение какъв е повода за подобен акт.

Дълбоко оскверняващите ислямската религия деяния на самопровъзгласили се псевдо-защитниците на религията на които сме свидетели, не може да се отъждествяват с повелите на Святата ни религия, тъй като те са кардинално различни. 

Тези ксенофобски актове на насилие, породен от инфантилен властови ламтеж, подплатен с дълбоко непознаване на високо нравствените ислямски ценности и очевидно невежество, представлява сериозна опасност срещу световния мир.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама