Българи на Летище „София“: Не се страхуваме, те това искат от нас

17:32, 22 мар 16 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След терористичените атаки днес в Брюксел на летище „Завентем“ и в три станции на метрото обстановката на Летище „София“ изглежда спокойна.

Репортер на София Topnovini.bg отиде на Терминал 2, за да провери какво е нивото на сигурност на летището и притесняват ли се гражданите да пътуват. Два полета от и до атакуваната от терористи аерогара "Завентем" в Брюксел - Полет FB 407 A до "Завентем" с планиран час 17:40 ч. и полет FB 408 A, кацащ от Брюксел в 23:55 ч. няма да летят

Видимо натовареността на летището не е висока. Няма напрежение сред пристигащите и отпътуващите граждани. Засилената охрана на Летище „София“ се състои от близо 12 служители на „Гранична полиция“, като някои от тях са с автомати. Около 16.30 часа пред летището спря и патрулна кола на полицията,  вероятно за да подобри сигурността в района.

„Предполагам, че заради задържането на Абдеслам са направили атентатите в Белгия“, коментира възрастна дама пристигаща от Амстердам (Холандия). Тя добави, че се притеснява да лети заради атентатите случили се днес, но няма друг избор.

„Идвам от Амстердам, там нямаше напрежение, но моят полет по време на атентатите в Брюксел вече беше излетял. Децата ми се бяха притеснили, защото не можеха да се свържат с мен“, каза още тя. Според нея България и Европа не трябва да приемат бежанци, а това трябва да направят по-богатите арабски държави.

На друг гражданин, който ще пътува на изток, му направи впечатление, че няма много посетители на летището. „Виждам, че има органи на реда, добре въоръжени. Струва ми се, че ако някой реши да направи атентат обаче, много лесно би проникнал в летището“, заяви той и допълни, че се притеснява да лети и че има напрежение, защото не се знае терористите какво и кога могат да направят.

„Не смятам, че българските институции правят достатъчно, за да осигурят безопасността ни“, коментира още той.

Семейство пристигащо от Франкфурт пък разказа, че там няма никаква разлика по осигуряването на сигурността на летището, поне не видима. „Не се страхуваме, те това искат от нас, но нас не ни е страх“, казаха още те. Според тях терористичните актове са имали подкрепа на вътрешни хора в полицията. По думите им пристигащите на летището са спокойни и не виждат никакво напрежение. „Очевидно хората не се поддават на страха и на омразата, което е хубаво“, коментираха те.

Друга двойка, която току що беше пристигнала в България пък заяви, че всичко в района е спокойно и те не изпитват притеснение заради атентатите. „Белгия и Франция толкова усилия полагат, за да се предпазят и пак се случи, никой не може да се справи със ситуацията, у нас също“, казаха те.

Мненията на граждани затова доколко добре ни пазят отговорните органи бяха разнопосочни. Според някои от тях българските институции правят каквото е нужно, за да ни опазят - „засега няма проблем, което означава, че работят. Други обаче не споделяха това мнение и смятат, че обстановката в страната ни не е спокойна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама