Зам.-кмет от Русенско в ръководството на "Движение Независимите" на изключените от ДПС

17:45, 22 мар 16 / Политика 25 395 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-кметът на Ветово Исмаил Джеват Селим е част от Управителния съвет на гражданско сдружение „Движение Независимите”, което бе учредено днес в Исперих, предаде репортер на Topnovini.bg.

На учредяването са присъствали близо 300 души от Исперих, Разград, Русенско, Силистренско, Гърмен и др.

Управителният съвет на сдружението се състои от 11 души. Председател е независимият народен представител Гюнай Хюсмен, а изпълнителен директор депутатът Муса Палев. В управителния съвет са още кметовете на Исперих и Гърмен Бейсим Руфад и Минка Капитанова, бившият кмет на Кубрат Ремзи Халилов, бившият народен представител от Силистра Гюнай Сефер, независимият общински съветник от Разград Фатме Селим, Ганчо Неделчев – общински съветник от Силистра, Юнуз Ахмед от Исперих, Джейхан Хюсеинов от Разград и Исмаил Селим.

Гюнай Хюсмен обясни, че до идеята за създаването на организацията се е стигнало, след като много хора, които са били във властта, са останали разочаровани от нея. Той бе категоричен, че новото гражданско движение няма да се занимава с политика. „Когато сме заедно сме много силни, ще отстояваме по-сериозни проекти, ще имаме възможност за усвояване на европейски средства с цел подобряване живота на хората от общините”, каза още  Хюсмен. Той допълни, че сдружението ще работи единствено и само за хората и ще се стремят да бъдат по-малко зависими от тези, които не работят за хората.

 „Това не е политически проект, нямаме намерение да правим партия, единствената ни задача ще бъде да служим на хората”, каза и народният представител Муса Палев. Той отбеляза, че има още много лица - бивши и настоящи кметове, както и народни представители, които ще се присъединят към сдружението.

Предстои регистрацията на сдружението в съда, вече е запазен и домейн nezavisimite.bg. След регистрацията в Исперих ще бъде открит офис на сдружението, на по-късен етап офиси на сдружението ще бъдат открити в Кубрат и в Южна България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама