Осъдиха на 4,8 г. затвор шофьора, убил Ина на пешеходна пътека в Бургас

17:48, 22 мар 16 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Наказание от 4 години и 8 месеца „лишаване от свобода“ получи Мариян Ламбов. Той бе признат за виновен за смъртта на 29-годишната Ина Симеонова, която помете с камиона си на вече премахнатата пешеходна пътека на бургаския булевард „Тодор Александров”.

Ламбов е лишен от правото да управлява МПС за срок от три години.

Съдебното заседание премина по реда на съкратеното следствие, след като подсъдимият призна вината си.

Произшествието стана на 25 април миналата година. Около 10,20 ч. Ламбов, управлявайки камиона, приближил пешеходната пътека на булеварда в посока „Трапезица“. По същото време от дясната страна на пътното платно по тротоара вървяла Ина, която тръгнала да пресича по „зебрата“. Движещите се в дясна лента леки автомобили я възприели и спрели, за да я пропуснат. Когато пешеходката тръгнала да пресича пътното платно, камионът на Ламбов отстоял на около 9.00 м. от мястото на удара, като се движил с около 10 км/час. От този момент е възникнала и опасността за движение. Обзорността напред и в страни не е била ограничена, шофьорът имал възможност да възприеме своевременно пешеходката, да спре с голям запас преди „зебрата“ и да я пропусне. От това разстояние Ламбов имал директна видимост към пешеходката.

Когато с бърз ход Ина започнала да пресича пътното платно, Мариян Ламбов не спрял преди пешеходната пътека, а навлязъл частично с левите си колела върху разделителния остров между двете платна за движение. Той заобиколил спрелите пред „зебрата“ два леки автомобила, гледайки единствено в страничните огледала на товарния автомобил. Последвал удар, като камионът ударил момичето с предната част със скорост около 10 км/час. Пешеходката паднала на пътната настилка с леко оттласкване на тялото надясно и напред спрямо предварителната си посока на движение. Ламбов не възприел пострадалата пешеходка преди удара и продължил движението се след него, като изминал около 53 метра след мястото на удара. Ина Симеонова починала на място.

Решението на Окръжен съд-Бургас подлежи на обжалване пред Апелативния съд в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама