"Одрин 8": Спорът трябва да се води в съда, а не чрез медиите

17:53, 22 мар 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Създалият се административен казус със сградата на ул. "Одрин" 8 в Пловдив вече се намира в съдебна фаза, съобщиха от ръководството на "Одрин 8" ЕООД.

След като вчера от дружеството инвеститор заявиха категорично, че до момента не са получили документ от Министерството на културата, че сградата на съборения тютюнев склад е паметник на културата, днес излязоха със становище, че случаят трябва да се изяснява само в съда, а не чрез медиите.

"Заявяваме нашето становище с оглед на това да сме коректни в отговора на поставени от страна на вас, медиите въпроси. Както и предвид факта, че всеки един обществен проект трябва да е публичен. Но нашето убеждение е, че при една подобна ситуация като тази, спорът не трябва да се води през медиите, а с изясняване на спорните моменти чрез документи от българския съд", пишат от "Одрин 8".

От ръководството на фирмата изразяват надежда, че българският съд ще се произнесе обективно и навременно, както се процедира в една правова европейска държава. За да се изпълни решението - без значение какво ще бъде то, от всички: от инвеститорите, институциите и всички заинтересовани лица.

"Благодарим на администрацията на Община Пловдив, че реагира адекватно на всички наши уведомления, давайки ни достъп до наличната информация. В същото време, въпреки възможността да заявим нашето становище като инвеститори пред Комисията по чл. 73, ние не сме оптимисти, че въпросът ще намери решение предвид обстоятелството, че комисията, доминирана от представители на Министерството на културата и НИНКН, не представя нови документи, които да изяснят казуса", пише още в становището.

В писмото се твърди още, че "при така създалата се ситуация - агресивна и неработеща, нещата изглеждат тенденциозни. Което ни кара да мислим, че едва ли именно съхраняването и експонирането на недвижимите културни паметници е водещият мотив".

От дружеството се надяват чрез съдебната процедура до тях да достигнат документите, които на този етап въпреки декларациите не се предоставят, и което е по-важното - документите, които ще изяснят казуса със сградата на ул. "Одрин" 8 в Пловдив.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама